تدابیرفصل تابستان  
Image result for healthy food summer season
بهترین خورد و خوراک در فصل تابستان
دیدگاه طب سنتی ـ اسلامی سبک زندگی افراد باید در فصول مختلف سال متفاوت باشد. غذاهایی که فرد در فصول مختلف می خورد و حتی میزان خواب و فعالیت بدنی در یک فصل باید با فصل دیگر تفاوت داشته باشد تا بتوانیم با ایجاد سازگاری به بالاترین سطح توانایی و سلامت دست یابیم.
در فصل تابستان، افراد با مزاج گرم و خشک بیشتر در معرض آسیب هستند چون مزاج این افراد با مزاج تابستان برابری می کند و احتمال خطر در این افراد بیشتر است. بر این اساس، باید از تمام خوردنی ها و نوشیدنی هایی که حرارت را بالا می برد و باعث خشکی بدن می شود، اجتناب کنند.
سبزیجات تند مانند سیر و پیاز سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی، باعث گرم و خشک شدن مزاج می شود و نباید در مصرف غذاهای تهیه شده به این روش زیاده روی کرد. پس چه بخوریم؟
آب دوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و خیار و ماست و اسفناج (بورانی) از جمله بهترین غذاهای حاضری و خودمانی این فصل هستند و توصیه می شود، در تابستان، اغلب غذاها را به روش آبپز تهیه کنید تا سریع تر هضم شوند. مصرف کدوی پخته، آش، سوپ، انواع خورش قورمه و کرفس و اسفناج که سبزی آن سرخ نشده و گوشت چندانی نداشته باشد و با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیموعمانی و نارنج ترش شده باشد، گشنیز پلو و سالاد کاهو و خیار با آبلیمو در این فصل توصیه می شود.
سوپ جو و آش جو به دلیل خنک بودن از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن در فصل گرماست. مصرف شیر و دوغ و آب کافی نیز برای رفع کم آبی بدن و افزایش حجم خون و پیشگیری از سرگیجه و سردرد توصیه می شود .
 
   
  تدابیر فصل تابستان  
اهمیت استحمام و خوابیدن در فصل گرما
 استراحت در این فصل به افراد کمک می کند تا مزاج آنها خنک شود. ضمن این که دوش آب سرد، استحمام و پاکیزگی بدن، شنا در آب روان، پوشیدن لباس های نخی و نازک و ورزش در سالن و در هوای خنک و مطبوع، مفید است. این متخصص، فعالیت بدنی سنگین و انجام ورزش های گرم و خشک همچون فوتبال، والیبال و دویدن را بخصوص در اواسط روز و زیر آفتاب منع و مصرف آب گرم و توقف زیر نور خورشید و گرسنگی و تشنگی را مضر عنوان می کند و می گوید:در این فصل باید گرسنگیو تشنگی را سریع برطرف کرد چون گرمی و خشکی فصل ممکن است به معده خالی آسیب برساند، ضمن این که چون ناهار وسط روز که هوا بسیار گرم و قوه هاضمه ضعیف است خورده می شود نباید سنگین باشد .
Related image

 چگونه شب های گرم تابستان خوابی راحت و آرام داشته باشیم؟ 
وقتی هوا گرم است، سخت است که راحت بخوابیم؛ اما داشتن خواب خوب شبانه برای حفظ سلامت ضروری است. بنابراین، به راهنمایی های ما توجه کنید تا در تابستان یک خواب راحت داشته باشید. تابستان چیزهای زیادی را با خود به ارمغان می آرود؛ آفتاب، آب و هوای گرم، گل و سبزه و روزهای طولانی و دوست داشتنی. اما شب های گرم تابستان همان قدر که دوست داشتنی هستند، می توانند بیش از حد طولانی باشند، مخصوصا اگر نتوانید خوب بخوابید. 
 ساعت خواب شبانه ایده آل است. خواب کافی کمک می کند که سالم باشید و از یک 8دلایل زیادی برای خوابیدن وجود دارد.  افزایش وزن، بدخلقی و افزایش فشار خون نیز جلوگیری می کند. اگر ، سیستم ایمنی قوی برخوردار شوید. خواب کافی از دیابت در شب های گرم تابستان بیداری می کشید، باید چند تغییر کوچک در روال خواب طبیعی خود اعمال کنید.
 
Related image
خوردن و نوشیدن 
چیزهایی که هنگام شب می خوریم و می نوشیم، بر خواب شبانه ما اثر می گذارند. درجه حرارت بالا را نیز به این مسئله اضافه کنید تا ببینید که بی خوابی شبانه چندان هم بی دلیل نیست. از چند ساعت مانده به زمان خواب، وعده های غذایی حجیم نخورید. چون بدن تان در هضم مواد غذایی به مشکل بر خواهد خورد و ممکن است دچار سوء هاضمه شوید.  بهتر است اوایل شب یک وعده غذایی سبک بخورید و اگر دوباره گرسنه شدید، یک میان وعده بخورید.
کاهو و سکنجبین ، دوغ و ماست که کمک می کند راحت تر بخوابید. 
Image result for ‫کاهو سکنجبین‬‎
 
Related image
قهوه خواب شبانه را مختل می کند. اگر قبل از خواب یک فنجان قهوه بنوشید، نیمی از شب را بیداری خواهید کشید.  نوشیدن آب زیاد هم کمکی به رفع احساس تشنگی شما نخواهد کرد. اما احتمالا بهترین راه برای جلوگیری از کم آبی بدن همین است. علائم بی خوابی سردرد و احساس ضعف است. اگر نتوانید در آب و هوای بسیار گرم آب کافی ، شامل خستگی و سرگیجه بنوشید، ممکن است به سرعت آب بدن تان را از دست بدهید. اگر با چنین موردی مواجه شدید، باید سریعا به بیمارستان مراجعه کنید
 
 
   
  تدابیر فصل تابستان  


آبدوغ خيار بخوريد: 

 

از آنجا که در روزهاي گرم همراه آب مقدار زيادي املاح نيز از بدن دفع مي شود چه بهتر که با مصرف خوراکي اي مغذي و آبداري مثل آبدوغ خيار املاح از دست رفته تان را جبران کنيد.

 

 

 

خوردن مرکبات،ميوه ها و سبزيجات را در رژيم غذايي تان بگنجانيد

منابع ويتامين c مملو از ويتاميننظير کيوي و انواع توت ها، کلم و گوجه فرنگي به بازتواني بدن بعد از يک روز گرم کمک مي کند.

 

Image result for ‫عکس منابع ویتامین c‬‎

 
 
   
  تدابیرفصل تابستان  

ميوه های کم قند ميل کنيد: تا مي توانيد ميوه هاي آبدار و با قند کم را در ميان وعده هايتان بگنجانيد، ميوه هايي مانند سيب، زردآلو، هلو، گلابي، آناناس، انبه، توت فرنگي و طالبي.

Image result for ‫میوه های کم قند و ابدار‬‎

همراه غذايتان سالاد و ماست بخوريد: خوردن سالاد با غذاي اصلي به خصوص اگر در آن سبزي هايي مانند کاهو، خيار و گوجه فرنگي باشد، بسيار مفيد است. ماست و دوغ هم از همراه غذاهايي هستند که به دليل طبيعت سرد و مواد معدني بسياري که دارند، مصرفشان در روزهاي گرم تابستان توصيه مي شود.

 

Image result for ‫سالاد سبزیجات‬‎

 

مصرف روغن را به حداقل برسانيد: تا مي توانيد ميزان روغن مصرفي در طبخ غذا را کم و به جاي روش هايي نظير سرخ کردن، از روش هايي مانند کباب استفاده کنيد تا ميزان حرارت ديدن غذا در روغن به حداقل ممکن برسد
Image result for ‫روغن‬‎
 
   
  تدابیرفصل تابستان  

وعده هاي غذايي تان را سبک کنيد: در روزهاي گرم وعده هاي غذايي تان را سبک ميل کنيد و به خصوص در وعده صبحانه ميوه را نيز بگنجانيد.

Image result for ‫غذای سبک فصل تابستان‬‎

مواد غذايي قندي را کمتر مصرف کنيد: سعي کنيد ميزان دريافت کربوهيدرات روزانه تان را به حداقل برسانيد و از خوردن مواد غذايي که قند بالايي دارند، خودداري کنيد
 
Image result for ‫ورود ممنوع مواد قندی‬‎
   
  تدابیر فصل تابستان   
 
 

در تابستان به واسطه تبخیر آب بدن، خون غلیظ می شود و کاهش حجم پیدا می کند و بر این اساس، خونرسانی و اکسیژن رسانی به مغز مختل می شود و سبب بروز سرگیجه، سردرد و در برخی موارد غش می شود.

در میان میوه ها و آب آنها انواعی که ترش و شیرین اند همچون آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت بسیار مفیدند.

ترشی های که در این فصل توصیه می شود انواعی که خیلی تند نباشد، زیرا در این صورت سبب افزایش حرارت بدن می شود. افراد با مزاج سرد نیز نباید در مصرف خنکی ها حتی در این فصل زیاده روی کنند.

 

 
 
 
   
نقشه سایت